Camping

 

Kom de natuur beleven

Landgoedcamping het Meuleman bevindt zich op een landgoed dat eigendom is van de Twentse textielfamilie Scholten. Het bestaat uit meer dan 300 hectare bossen, cultuurgrond en heidevelden. De camping is 7 hectare groot, waarvan 2 hectare natuurgebied, en bevat 113 kampeerplekken. Door de natuurlijke omgeving van de camping zijn de kampeerplaatsen niet exact afgebakend maar liggen ze verspreid in het bos en langs het heideveld. Honderden hectares bos en heidevelden nodigen uit tot lange wandelingen en fietstochten. De nabijgelegen rivieren de Dinkel en de Vechte tot een kanotocht, inclusief kleine stroomversnellinkjes. Mooie dorpjes, landerijen en kastelen rondom de camping vragen om een bezoek. Een dagje winkelen doe je natuurlijk in winkelstad Enschede.

Sinds 2020 is Cathelijne Grobbee beheerder van landgoedcamping het Meuleman. Samen met een enthousiast team van zoals Cathelijne het zelf omschrijft ‘blije koppies’ zorgt zij ervoor dat gasten een onvergetelijk verblijf hebben. De camping is zo opgezet dat er voldoende gelegenheid is voor nieuwe ontmoetingen en verbinding. Want iedereen draagt bij aan de beleving van camping Meuleman. We garanderen je in ieder geval dat je anders naar huis gaat dan dat je kwam. Dat is wat deze bijzondere plek met je doet.

0J7A0325

Gezelligheid en ontspanning

Ieder geniet hier op zijn/haar eigen manier: lekker mijmeren en je laven aan de helende kracht van de natuur, actief op pad, op ontdekkingstocht op de camping, zwemmen in onze eigen zwemvijver, het kan allemaal. Wat ons verbindt is de liefde voor de natuur en de behoefte aan gezelligheid en ontspanning. Neem lekker een hapje of drankje mee naar de kapschuur of het strandje. En wie weet heeft iemand zijn/haar gitaar meegenomen voor de muzikale omlijsting. Hoe gezellig is dat!

0J7A0392

Minder WiFi, meer verbinding

We bieden met onze activiteiten en een centrale ontmoetingsplek in de kapschuur volop gelegenheid voor nieuwe ontmoetingen. Voor pubers is het in het begin soms even doorbijten, want de WiFi is niet overal optimaal. Maar na een paar dagen ervaren zij ook dat echt contact toch anders is dan online contact. We beloven je in ieder geval dat je anders de camping verlaat dan je binnenkwam. Met meer rust en ontspanning in je lijf en met een rugzak vol met mooie herinneringen.

0J7A0346

Rust en recreatie

We zijn er voor jong en oud, voor de rust- en avontuurzoekers. Jonge gezinnen hebben het bij ons ook altijd heel goed naar hun zin. De kinderen kunnen lekker over de camping struinen en in de omgeving is genoeg leuks te doen. Een leuke combi van opa en oma in een van de vakantiehuisjes en kinderen en kleinkinderen in tent of caravan is ook al vaak een succesformule gebleken.

Geen luxe, wel gemak en comfort

De kampeerplaatsen zijn vrijwel allemaal voorzien van 6A elektriciteit. Op het terrein zijn diverse wateraansluitingen.

Het zeer verzorgde sanitairgebouw is de trots van onze faciliteiten. Het heeft vloerverwarming, een familie-douche, babyruimte en invalidentoilet.

Direct naast de camping ligt restaurant Florilympha, waar je heerlijk à la carte kunt eten. Speciaal voor campinggasten heeft het restaurant ook een afhaalservice. Een paar honderd meter verderop ligt Restaurant Paviljoen ’t Lutterzand. 

De camping is jaarlijks geopend van 1 april tot 1 oktober.
De 4-p persoonshuisjes verhuren we het hele jaar door.

Honden zijn van harte welkom. Met de talloze bossen en natuurgebieden rondom de camping hebben honden het hier prima naar hun zin. Vlakbij de camping ligt, midden in Het Lutterzand, een groot losloopgebied aan de oevers van het riviertje De Dinkel. Hier kunnen de honden heerlijk in het water ravotten.

QNO_0511

Overige faciliteiten

 • Grote zwemvijver
 • Privé strand
 • Beachvolleybalveld
 • Jeu de boulesbaan
 • Binnenverblijf in de oude kapschuur
 • Minibieb (gratis boekenuitleen)
 • 18 Holes gravel midgetgolfbaan
 • Huifkarhalte
 • Verse broodjes en maaltijdenservice
 • Leestafel bij de receptie
 • Gratis Wifi op een groot gedeelte van het terrein
 • Fietsverhuur
 • High rope parcours (boomtoppenpad)
 • Beperkt wifi en 4G beschikbaar

Download onze Plattegrond

Huisregels

We willen het verblijf op de camping voor iedereen prettig houden en zijn zuinig op het mooie natuurgebied het Lutterzand. Voor de duidelijkheid hanteren we daarom een paar huisregels:

 • De camping is autovrij. Nadat de tent of caravan staat parkeer je de auto op één van de parkeerplaatsen.
 • Open vuur, vuurkorven en kampvuurtjes zijn niet toegestaan! Bosgrond heeft een lange hersteltijd nodig bij brandplekken en de jeneverbesstruiken en het heideveld zijn erg brandbaar. Barbecueën mag wel.
 • Op alle reserveringen en annuleringen zijn de  recronvoorwaarden  van toepassing, alsmede de huisregels van Landgoedcamping het Meuleman.
 • Er heerst rust op de camping van 24:00 tot 08:00.
 • Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Buiten de camping uitlaten. Bij het riviertje De Dinkel is een honden-uitlaatplaats.

Impressie van onze camping