Home / De camping / Omgeving

Omgeving


Groen, groener, groenst

Landgoed het Meuleman en het natuurgebied Het Lutterzand liggen in Noord Oost Twente. Aan de oevers van de Dinkel, een riviertje dat door het landschap slingert en vlakbij een stuwwal die in de ijstijd ontstaan is. Een afwisselend landschap en omgeving. Rijk aan natuur, cultuur, geologische verrassingen en met een bescheiden, maar ook trotse bevolking. Niet voor niets wordt dit gedeelte ook wel de schatkamer van Twente genoemd. Twente kent een uitgebreid fietspaden- en wandelpadennetwerk. Veel van de bezienswaardigheden in de omgeving zijn zo met elkaar verbonden.

Esdorpen

Esdorpen vind je op zandgronden met boerderijen rondom een brink (open ruimte of watertje). In Twente hebben we er talloze. Bijvoorbeeld op de stuwwal met de Tankenberg (88m), Paasberg en Hakenberg die op op enkele kilometers van het laagste punt van Twente ligt: de Dinkel (25m). Dit gedeelte van Twente kenmerkt zich door haar kleinschalige landschap. Oude Twentse boerderijen (Los Hoes), essen en houtwallen worden afgewisseld met naaldbossen, akkers en weilanden.

Textielhistorie

Twente heeft een rijke textielgeschiedenis. Zo’n 200 jaar geleden bouwden een aantal families grote textielfabrieken. De namen van deze families (zoals Ten Cate, Van Heek, Scholten) kom je ook nu nog tegen op fabriekshallen of als naamgever van parken of pleinen in verschillende Twentse dorpen en steden. De textiel is inmiddels verdwenen. Maar de sporen zijn nog overal terug te vinden in de vele landgoederen, bossen, landhuizen en kastelen die de textielbaronnen in vroeger tijden lieten aanleggen.

Kastelen en landhuizen

Zo liggen op korte afstand van de camping  Kasteel Singraven,  Havezathe het Everlo en bomenpark Arboretum Poort Bulten. En net over de grens in Duitsland staat een heus middeleeuws kasteel:  Bad Bentheim. In de zomerperiode worden er regelmatig evenementen bij de diverse kastelen en landhuizen georganiseerd.

Cultuur

Ook liefhebbers van kunst en cultuur komen in Twente goed aan hun trekken. Zo heeft Ootmarsum, het oudste stadje van Twente, veel galerieën en musea. In Enschede is onder andere het  Rijksmuseum en de  Museumfabriek. Het Duitse Münster is het bezoeken ook meer dan waard. Een prachtige universiteitsstad met volop allure en een middeleeuws centrum!

Zwemmen

In Denekamp ligt zwembad  Dorper Esch, in Bad Bentheim het  Badepark, compleet met sauna en buitenbad. In  Ochtrup is een mooi buitenzwembad en in Nordhorn  is zelfs een openlucht golfslagbad.

Dierentuin

Nordhorn  heeft een leuke dierentuin. Niet heel groot, maar wel bijzonder gezellig. Zelfs de hond mag mee naar binnen. Verder is er in  Münster (een uur rijden) een dierentuin die bij uitstek geschikt is voor slecht weer, omdat deze grotendeels overdekt is. De entreeprijzen van dierentuinen in Duitsland zijn overigens een stuk vriendelijker dan in Nederland!

Pretparken

Een dagje pretpark kan natuurlijk ook! Zoals  Avonturenpark Hellendoorn  (op 30 min) of Wildlands (op 60 min). Of voor de wat jongere kinderen Familiepretpark de  Waarbeek.(op 20 min) of speelpark Hoge Boekel (15 min).


Zoek & boek