NLDE

Welkom

Tijd zat in Twente!

Welkom op Landgoedcamping Het Meuleman! Dat is echt kamperen in het bos! Middenin het Lutterzand, de schatkamer van Twente, met maar liefst veertien natuurgebieden in de directe omgeving.

In het prachtige Twentse natuurgebied Het Lutterzand ligt Landgoedcamping het Meuleman. Omgeven door fraaie glooiingen en een karakteristiek coulisselandschap is het de perfecte plek, waar rust en recreatie elkaar ontmoeten.

Honderden hectares bos en heidevelden nodigen uit tot lange wandelingen en fietstochten. De nabijgelegen rivieren de Dinkel en de Vechte tot een kanotocht, inclusief kleine stroomversnellinkjes. Mooie dorpjes, landerijen en kastelen rondom de camping vragen om een bezoek. Een dagje winkelen doe je natuurlijk in winkelstad Enschede.

Maar ook op de camping is genoeg te beleven. Je geniet hier simpelweg van het uitzicht op de jeneverbesstruiken en zonnen op het strand van onze privé zwemvijver. Gedurende de zomervakantie organiseren we tal van activiteiten in de buurt van de camping, zoals kanovaren op de Dinkel, het High Rope Parcours, boogschieten, abseilen en meer.

Ruime plaatsen in het bos

De camping is 7 hectare groot, hiervan is 2 hectare natuurgebied. De 113 plaatsen zijn ruim van opzet en niet exact afgebakend. Dit is echt kamperen in het bos, maar dan wel met de luxe van verzorgd sanitair. Bovendien verhuren we enkele vakantiehuisjes.

Zwemvijver Landgoedcamping Het Meuleman

Natuur & historie Landgoedcamping het Meuleman

De Landgoedcamping ontleent zijn naam aan Landgoed het Meuleman. Dit landgoed, eigendom van de Twentse textielfamilie Scholten, bestaat uit meer dan 300 hectares bossen, cultuurgrond en heidevelden. Door het landgoed slingert het riviertje De Dinkel, bejubeld in het Twentse volkslied. Het ligt er bij zoals de natuur bepaald heeft. Langs de Greune Stet, door het Lutterzand met zijn prachtige zandverstuivingen.

Een groot gedeelte van het landgoed is vrij toegankelijk.

Kamperen op Landgoedcamping Het Meuleman

Landgoedcamping het Meuleman is lid van Nederlandse Landgoederen, een samenwerkingsverband van opengestelde landgoederen en kastelen.

En zoek je nog meer leuke campings, groepsaccommodaties of bungalowparken in Twente? Kijk op de website Thuiskomen in Twente!

Onze camping ligt midden in het natuurgebied Het Lutterzand. Dit gebied ligt aan de voet van de stuwwal uit de ijstijd, en is 600 hectare groot. Het bestaat uit heidevelden, zandverstuivingen, bossen met grove den en jeneverbesstruweel.

Twente