NLDE

Cultuur

Cultuur snuiven in Twente

In Twente vind je veel cultuurhistorische gebouwen en musea. Ideaal voor als het eens een dagje wat minder weer is!

Oldenzaal

Midden in Oldenzaal staat de “Oale Grieze”, zoals de Plechelmus Basiliek in de volksmond genoemd wordt. Vlakbij de basiliek vind je het Palthe Huis. Verder vind je in Oldenzaal veel restaurants, een groot winkelcentrum en een erg gezellig horecaplein!

Ootmarsum

Het oudste stadje van Twente, dat in de volksmond Siepelstad heet. Een prachtig historisch centrum met op loopafstand het Openluchtmuseum. Ootmarsum heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een waar kunststadje, met vele galerieën en musea.

Bad Bentheim

Net over de grens ligt Bad Bentheim, met als meest herkenbare punt het Slot. Dit middeleeuwse kasteel torent letterlijk hoog boven de omgeving uit. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen uit Europa. Verder vind je in Bad Bentheim veel restaurantjes en terrasjes, en een prachtig Schloßpark.

Enschede

Vele musea, waaronder de museumfabriek (leuk voor kinderen), een gezellig centrum met tal van bijzondere winkeltjes maar ook bijna alle grote winkelketens, het grootste terras van Nederland (groter dan de Vrijthof in Maastricht), restaurants, bioscopen, theaters en tentoonstellingen.

Cultuur snuiven in bad bentheim

Twente