Home / Actualiteiten / Bestrijding van eikenprocessierupsen

Bestrijding van eikenprocessierups

Vorig jaar is camping Meuleman de samenwerking aangegaan met firma Rupsenval in het vraagstuk hoe om te gaan met de overlast van de eikenprocessierups. De camping was proeftuin voor de rupsenval om te kijken hoe de eikenprocessierupsen, op een milieuvriendelijke manier, ondervangen konden worden. Het zag er veelbelovend uit.


De korf van de val deed uitstekend zijn werk om de processie naar beneden te stoppen. Op de kampeerplekken kwamen geen rupsen en campinggasten hadden geen last van rupsen in de tent en/of caravan. Helaas konden de zakken het probleem niet helemaal oplossen. De korven zijn leeggezogen door een professional van B.O.O.M Hoveniers en dit bleek een gouden combi. Met deze resultaten is doorontwikkeld en ook komend seizoen wordt er op Camping Meulenman volop ingezet op preventie. Het kampeerterrein hangt momenteel weer vol, maar nu met de geheel vernieuwde EPR Processiestop. Ook dit jaar worden de korven regelmatig gecontroleerd en zullen deze worden geleegd door een professional. Zo werkt camping Meuleman samen met firma Rupsenval en B.O.O.M Hoveniers hard aan een veilige en aangename omgeving voor de campinggasten.
Verderop in het seizoen zal worden ingezet op eveneens milieuvriendelijke, preventieve methoden om nu alvast de overlast voor komende jaren te voorkomen. Zo gaan we naar zomers zonder zorgen.

De kracht zit hem in de samenwerking!

Tip: Bezoekt u ons in mei? Dan hebben wij in onze campingwinkel rupsenvallen, vogelhuisjes & feromoonvallen te koop, voor uw eigen tuin.

Zoek & boek