Home / De camping / Activiteiten

Activiteiten

Gedurende het hoogseizoen worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. We proberen met ons activiteitenaanbod een bijdrage te leveren aan het natuurbeleving en bewustzijn. We gebruiken voor kinderactiviteiten zoveel mogelijk natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen en prikkelen de creativiteit. 

Zo bouwen we hutten met de snoeiboompjes van het heideveld en oude laken en knijpers. Na afloop bakken we broodjes  en zetten we thee boven het vuurtje in het huttendorp. Of we leren papier maken met bloempjes, maken kabouterbootjes met blaadjes en takjes, of vilten met echte wol.

Voor wie wat meer actie wil is er een vlot in de zwemvijver, organiseren we een 'silent disco' of spelen we vlaggenroof op het heideveld.

In tegenstelling tot vorige jaren is het helaas niet meer mogelijk om te vissen in de zwemvijver.


Avondactiviteiten

’s Avonds, in de schemering, gaan we stilletjes op zoek naar reeën die hier vlak achter de camping wonen, kijken we naar een intieme theatervoorstelling  in de buitenlucht of luisteren we naar een klassiek strijkconcert. Soms is er een gast die ons verrast met een spontaan concert of een pubquiz in de Kapschuur. Zo beleven we heel verschillende mooie momenten op ons prachtige natuurlijke terrein. 

Beleef de natuur

We delen ook graag kennis over onze prachtige natuur. Wandelend vanaf de camping vertelt onze ervaren gids al van alles en nog wat over kruiden en struiken die we in de directe omgeving tegenkomen. De vele oude gebruiken en geneeskrachtige kennis deelt zij met onze gasten. Ook de kunst van het koken uit de natuur draagt zij over tijdens speciale retreat-weekenden. 

Wij geloven dat de aarde hier in het Lutterzand bijzonder helend is. Om dat extra te ervaren, organiseren wij op de camping yoga-sessies en masseert onze masseuse met essentiële oliën die op de omgeving zijn afgestemd. Wij organiseren voor de liefhebbers af en toe een retreat waarin we een uitgebreid programma aanbieden op dit gebied. 

In het hoogseizoen hange de activiteitenprogramma’s van de week overal op de camping, zodat je niks hoeft te missen.

1 / 27
Zoek & boek