Home / De camping / Activiteiten

Activiteiten

Gedurende het hoogseizoen worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. We proberen met ons activiteitenaanbod een bijdrage te leveren aan het natuurbeleving en bewustzijn en gebruiken we voor kinderactiviteiten zoveel mogelijk natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen en prikkelen we de creativiteit. 

Zo bouwen we hutten met de snoeiboompjes van het heideveld en oude laken en knijpers. Na afloop bakken we broodjes  en zetten we thee boven het vuurtje in het huttendorp. Of we leren papier maken met bloempjes,  maken kabouterbootjes met blaadjes en takjes of vilten met echte wol.

Voor wie wat meer actie wil, hebben we regelmatig een mobiele klimwand op het terrein, bouwen we vlotten waar we mee op onze zwemvijver varen of spelen we vlaggenroof op het heideveld.


Avond activiteiten

’s Avonds, in de schemering, gaan we stilletjes op zoek naar reeën die hier vlak achter de camping wonen, kijken we naar een intiem buiten theatervoorstelling of luisteren we naar een klassiek strijkconcert. Soms is er spontaan een gast die ons verrast met een spontaan concert. Het zal niet de eerste keer zijn dat we hele mooie verschillende momenten beleven op ons prachtige natuurlijke terrein. 

Beleef de natuur

We delen ook graag kennis over onze prachtige natuur. Wandelend vanaf de camping vertelt onze ervaren gids al van alles en nog wat over kruiden en struiken die we in de directe omgeving tegenkomen. De vele oude gebruiken en geneeskrachtige kennis deelt zij met onze gasten. Ook de kunst van het koken uit de natuur draagt zij over tijdens speciale retreat-weekenden. 

Wij geloven dat hier in het Lutterzand de aarde bijzonder helend is en om dat extra te ervaren, organiseren wij op de camping yoga sessie en masseert onze masseuse met essentiële oliën die op de omgeving, het seizoen en jou zijn afgestemd. Wij organiseren voor de liefhebbers jaarlijks retreats waarin we een uitgebreid programma aanbieden op dit gebied. 

De programma’s van de week hangen overal op de camping zodat je niks hoeft te missen.

1 / 27