Home / Actualiteiten / De kringloop van plastic verpakkingen

De kringloop van plastic verpakkingen.

Begin maart is onze nieuwe ondergrondse afvalcontainer voor plastic afval geplaatst. En daar zijn wij heel erg blij mee! Toen wij 2 jaar geleden zijn begonnen, hebben wij via rolcontainers al een start gemaakt met het scheiden van afval. Jullie hebben dit zo goed gedaan, dat we het inzamelpunt hebben uitgebreid naar een 3 kuubs ondergrondse container. 

Plastic is een heel mooi product om opnieuw te gebruiken. Er zijn verschillende soorten plastic, het ene soort is prima om te smelten en van het andere soort kunnen korrels/granulaten gemaakt worden. Zo kan plastic op een mooie manier weer opnieuw gebruikt worden.

Wat mag er wel en wat mag er niet in deze afvalcontainer?

Iedere dag gooien we vuilnis weg in de prullenbak, thuis of op straat. Op deze manier zamelen we jaarlijks in ons kleine landje miljarden kilo’s huishoudelijk afval in. We worden ons steeds meer bewust over hoe we met ons afval omgaan: we scheiden het plastic en het papier, en recyclen waar mogelijk. Maar wat mag er nou wel en wat niet in de afvalcontainer?Op naar duurzaamheid

Laten we eerlijk zijn: de houdbaarheidsdatum van eindeloos consumeren en weggooien is verstreken. Gelukkig maar, want samen kunnen we veranderen. We gaan naar een toekomst waarin we materialen meer op waarde schatten. Waarin we ze niet langer verspillen, maar juist optimaal benutten. Dit past heel mooi in mijn filosofie van duurzaamheid.

Zoek & boek