Home / Actualiteiten / Het nieuwe sanitairgebouw

Het nieuwe sanitairgebouw

Het nieuwe sanitairgebouw komt ter vervanging van de sanitaire voorzieningen aan de achterkant van ons boerderijtje. Het bevat 3 douchecabines, 5 toiletten, een urinoir en 3 wastafels. Aan de buitenkant worden 4 afwas plekken gerealiseerd. 

De kampeerplek direct naar de speelplaats van het boerderijtje, plek 70, hebben we er voor klaargemaakt. Helaas moesten we een aantal dennen kappen, maar gelukkig kunnen we het hout over 3 jaar dankbaar gebruiken voor warmte. 

Vrijwilligers van “vrienden van de camping" geholpen om het hout op te stapelen. Speciaal hiervoor hebben we een nieuw houthok gebouwd met onder ander het oude hout van ons oude speeltoestel. Wij houden enorm van hergebruik.
Duurzaam

Het toiletgebouw zelf wordt gemaakt van 3 zeecontainers. Ze worden met een vrachtwagen gebracht en op de plek geplaatst. Alle leidingen liggen al klaar en kunnen zo aangesloten worden. ‘click and play’ als het ware.

Omdat ik geloof in circulariteit, is ook vooral gedacht aan het einde van de gebruiksduur van dit toiletgebouw, want niets is voor de eeuwigheid. Daarom hebben we gekozen voor een duurzaam gebouw, waarvan de meeste onderdelen eenvoudig te demonteren zijn en opnieuw te gebruiken, zonder verlies van grondstoffen. 

Alle bouwprocessen gebeuren in de gecontroleerde omgeven van de fabriek. Alle bouwstof of ander ongewenst afval kan daar eenvoudig opgeruimd en afgevoerd worden. Zo proberen we onze prachtige camping zo natuurlijk mogelijk te houden. 

Met het nieuwe toiletgebouw krijgt onze camping uitbreiding met 1 douche en 1 kindertoilet. Dat laatste is voor mij een grote wens, omdat ik weet hoe graag mijn eigen kinderen zo’n klein toilet gebruikten. 

Ook het stukje aarde, waarop het gebouw komt, is na het weghalen van het gebouw meteen weer nagenoeg onaangetast. Er wordt geen beton gestort of andere onherstelbare schade aan de natuur. 

Zoek & boek