Home / Actualiteiten / In de Trouw: Met opblaasbandjes en natte haren luisteren naar Hans en Grietje

In de Trouw: Met opblaasbandjes en natte haren luisteren naar Hans en Grietje

De Reisopera is bij ons op de camping langs geweest met de kindervoorstelling Hans en Grietje. Trouw schreef hier een mooi artikel over op 22 juli 2021.

De Nederlandse Reisopera trekt dit jaar langs campings met de kindervoorstelling Hans en Grietje. Een cultuurschok? Dat valt mee, het publiek kan de loeiende vibrato’s prima aan.

Het was best een gok: opera op de camping, zou dat werken? Maar de nieuwsgierige kinderen stromen massaal toe, dinsdagmiddag op Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte, nabij Oldenzaal. Sommigen komen rechtstreeks uit de zwemvijver gerend, compleet met opblaasbandjes en druipnatte paardenstaart.

Iets voorbij de vijver, op het zand tussen de tenten, caravans en naaldbomen, is de Nederlandse Reisopera neergestreken. Op het menu: Hans en Grietje, losjes gebaseerd op de sprookjesopera Hänsel und Gretel (1892) van de Duitse componist Engelbert Humperdinck.

De kinderen volgen ademloos hoe de van huis weggelopen broer en zus door een boze heks gevangen worden genomen. Het tweetal wordt ditmaal niet vetgemest, maar op een dieet gezet van quinoa en zure kwark. Een sprookje met een moderne twist.


Lees het hele artikel via onderstaande knop.

Zoek & boek