Home / Actualiteiten / Kamperen zonder wespen?

Kamperen zonder wespen én muggen?

Door de zachte winter en het voorjaar zijn er dit jaar extreem veel wespen. Er wordt gesproken over een wespenplaag in Twente, maar niet alleen in Twente is er overlast van wespen, dit geldt voor heel Nederland. Maar gelukkig niet meer op onze camping: bij ons kun je kamperen zonder dat je overmatig overlast hebt van wespen. Dankzij onze rigoureuze en zeer effectieve aanpak zijn heel veel wespen van onze camping verdwenen. En bijkomend voordeel: muggen vind je bij ons ook niet!


Gratis overnachting voor elk gevonden wespennest

We zijn een paar weken geleden al begonnen met het bestrijden van de wespen op onze camping. Nog net voor het hele warme weer zijn we met onze campinggasten op het hele landgoed op zoek gegaan naar de wespennesten. De campinggasten die een nest gevonden hadden, kregen een gratis overnachting. We hebben door deze actie maar liefst acht nesten gevonden die we direct konden bestrijden. In elk nest zitten ongeveer 5.000 wespen, dus met het bestrijden van de acht nesten hebben we 40.000 wespen van onze camping kunnen verwijderen.


Corridor van zoetigheid

Op het landgoed rondom de camping hebben wij een corridor vol zoetigheid aangelegd. Om de paar meter hangt een grote mayonaise-emmer, die gevuld is met siroop en paraffine. We vragen de gasten zelf geen wespenval te maken en zo min mogelijk zoetigheid/eten te laten liggen. Zo blijven de wespen rondom de emmers van de corridor hangen en komen ze niet op de camping.

Geen muggen

De wespenplaag heeft ons wel iets positiefs gebracht. De wespen hebben alle muggen en larven opgegeten, dus naast dat je geen last meer hebt van wespen, is onze camping ook nog vrij van muggen.Nog plekken beschikbaar

Wil je komen genieten van een van de weinige plekken in Twente én Nederland waar nu bijna geen wespen zijn? We hebben in de hele maand augustus nog plekken beschikbaar! En mocht je toch nog een actief wespennest op onze camping vinden, dan kun je die bij ons melden en krijg je één overnachting gratis.


Zoek & boek