Home / Actualiteiten / Nieuw sanitairgebouw

Nieuw sanitairgebouw

In ons nieuwe sanitairgebouw vind je drie douchecabines, vijf toiletten, een urinoir en drie wastafels. Aan de buitenkant zijn vier afwasplekken gerealiseerd. Het nieuwe gebouw vervangt de sanitaire voorzieningen aan de achterkant van het boerderijtje.

Met het nieuwe toiletgebouw is onze camping uitgebreid met een extra douche en een kindertoilet, omdat we van onze eigen kinderen nog weten hoe graag ze zo’n klein toilet gebruikten.


Duurzaam

Helaas moesten we om ruimte te maken een aantal dennen kappen, maar we hebben al het hout bewaard en de vrijwilligers van “vrienden van de camping" hebben geholpen om het hout op te stapelen. Speciaal hiervoor hebben we een nieuw houthok gebouwd met naast het hout van de dennen, ook het oude hout van ons oude speeltoestel. Wij houden enorm van hergebruik, dus we zijn blij dat we het hout over drie jaar weer kunnen gebruiken om te stoken.

We geloven ook in circulariteit en hebben bij de aanschaf al nagedacht over het einde van de gebruiksduur van dit toiletgebouw, want niets is voor de eeuwigheid. Het toiletgebouw zelf is gemaakt van drie zeecontainers en de meeste onderdelen zijn eenvoudig te demonteren en opnieuw te gebruiken, zonder verlies van grondstoffen.

Alle bouwprocessen hebben plaatsgevonden in de gecontroleerde omgeven van de fabriek, zodat al het stof en ander ongewenst afval daar ter plekke opgeruimd en afgevoerd kon worden en niet op onze camping terechtkwamen. Zo houden we onze prachtige camping zo natuurlijk mogelijk.

Ook het stukje aarde waarop het gebouw geplaatst is, is na het weghalen van het gebouw nagenoeg onaangetast. Er is geen beton gestort of andere onherstelbare schade aan de natuur aangericht.


Warm water via thermisch eco laadstation

De warmwatervoorziening in ons nieuwe sanitairgebouw is geregeld met een thermisch eco laadstation. Het thermische laadstation zet elektriciteit direct om in warmte en slaat de warmte op voor de warmwatervoorziening. Het station bevat anorganisch zout dat via een elektrische spiraal tot 70 °C op wordt opgewarmd. Bij die temperatuur is het zout helemaal vloeibaar. Zodra er vraag is naar warm tapwater koelt het zout weer af. De warmte-energie die vrijkomt wordt afgegeven aan de met water gevulde warmtewisselaars, die vervolgens warm tapwater genereren.

Dankzij de hoge warmteopname en -afgifte werkt dit systeem snel en efficiënt en gaat er nauwelijks warmte verloren, mede dankzij het vacuüm isolatiepanel. Deze warmwatervoorziening is schoon en milieuvriendelijk, omdat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat en 100% recyclebaar is.

Zoek & boek