Home / Actualiteiten / Nieuwe luxe yurt

Nieuwe luxe yurt

Afgelopen vrijdag is de nieuwe luxe yurt opgebouwd! Dit was een hele klus, maar tegelijkertijd ook een gaaf teambuildings uitje. Lees snel verder en bekijk de afbeeldingen, hoe de luxe yurt wordt opgebouwd.

De opbouw begon met een houten platform, wat de vloer van de yurt vormt. En vervolgens werden alle onderdelen op de juiste plek klaargelegd


Toen de vloer klaar was werden de zijkanten opgezet, werd de koepel, die ze een onnoo noemen opgezet. En werden er aan 4 kanten de oenen (dak balken) vast gemaakt aan de onnoo. Door deze 4 oenen bleef de hele koepel al staan!

Vervolgens werden alle oenen vastgemaakt tussen de zijwanden en de koepel. Hier zat aardig wat kracht op, en een helm was geen overbodige luxe, er zijn namelijk een stuk of 15 oenen weer naar beneden gekomen… Niemand gewond! Vervolgens werden er 3 lagen doek om de yurt geplaatst. Beginnend met het binnendoek, daarna een regendoek en als laatste een decoratie doek.

Als laatste moesten er nog spanning touwen worden gespannen om het doek, en werd het glas in de koepel geplaatst. Onze collega Willem durfde het aan om op het dak te staan tijdens het vastzetten van de ramen! Alles strak trekken, en de puntjes op de i, en daar staat hij dan! Wat een gave dag, onze nieuwe luxe yurt! 

Zoek & boek