Home / Actualiteiten / Eikenprocessierups bestrijden op een duurzame manier?

Eikenprocessierups bestrijden op een duurzame manier!

We vertellen je hoe we dit hebben gedaan. (te lezen in Tubantia)


Met de nodige eikenbomen op de camping hebben ook wij in het verleden veel last gehad van de eikenprocessierups. Hoewel de bomen prachtig zijn is het natuurlijk niet de bedoeling dat onze campinggasten onder de rode bultjes komen te zitten als ze bij ons komen kamperen.Hoe werkt het?

In de bomen op de camping hangt op zo’n vier meter hoogte een zogenaamde processiestop. https://eprbeheersing.nl/ ( Dit is een opvangbak waar de rupsen in gaan zitten. Door deze bak is het voor de rupsen niet mogelijk om lager in de boom te gaan zitten en wanneer de rupsen eenmaal in de bak zitten, is het niet meer mogelijk om haartjes te verspreiden.

Zorgt een nest nou toch voor overlast, dan maken wij gebruik van EprEcofix. Door dit fixeermiddel op een nest te spuiten, verkleven de brandharen van de rups en kunnen deze niet meer wegwaaien. Dit fixeermiddel kunnen we zelf op de nesten spuiten als een nest voor overlast zorgt. Het fixeermiddel is voor andere dieren en voor de natuur niet schadelijk en altijd veilig te gebruiken! 


Veilig voor natuur en dier

De afgelopen jaren is er intensief getest met deze manier van bestrijden en met succes. We vinden het bestrijden van de rupsen belangrijk, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat de andere dieren en de natuur hier last van hebben.

Deze natuurlijke en duurzame manier van bestrijden past bij het natuurlijke beeld van de camping, we vinden het dan ook belangrijk dat de biodiversiteit in en rondom de camping in orde is. We zijn super blij met deze natuurlijke manier van bestrijden en we hebben bijna geen overlast meer van de processierupsen.
Zoek & boek